CINEBOARDS 2005

Van 19-08-2005 t/m 10-09-2005


Schouwburgplein, Rotterdam

CINEBOARDS 2005 geeft met films, installaties en live-cinema een indruk van recente ontwikkelingen in de beeldcultuur van de Nederlandse film en videokunst. Het programma is samengesteld uit werk van filmers, beeldend kunstenaars, fotografen, en choreografen. Zij onderzoeken en spelen met de grenzen van genres, vormgeving en presentatie.



Het werk van de 15 makers, waaronder gerenommeerde kunstenaars als Fiona Tan, Yael Bartana en Gerco de Ruijter, wordt drie weken lang 'op de gevel van de Pathébioscoop in het centrum van Rotterdam geprojecteerd . Op de donderdag-avonden presenteert Cineboards ook een nieuwe lichting Rotterdamse filmers: Jan van Nuenen, Brechtje Schoofs en Jan de Bruin. Cineboards gaat uit van de toevallige ontmoeting en presenteert iedere avond van zonsondergang tot diep in de nacht één maker.

Dit jaar is Cineboards niet alleen beeld maar is op het Schouwburgplein ook het geluid van de films te horen. Onder de projectietoren is een klein gebied waar beeld en geluid bij elkaar komen en de toevallige voorbijganger volledig kan opgaan in het werk. Op 19 augustus opent Cineboards 2005 haar vierde editie met live beeld en geluid van DrifterTV.

CINEBOARDS 2005 presenteert werk uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst:

Yael Bartana, Kings of the Hill - 21/ 27 aug/ 6 sept
Jan de Bruin, Calling 911 - 8 /10 sept
Jan van Nuenen, Warning! Petroleum Pipeline - 25 aug/10 sept
Jan van Nuenen, Seeing Bush through the trees - 25 aug/10 sept
Lin de Mol, Lessons in Lightness (3 channel installatie) - 29/31 aug.
Peter Bogers, Shared Moments (3 channel installatie) - 28/30 aug.
Guido van der Werve, Nummer 2 - 24 aug/3 sept.
Martijn Veldhoen, Momentum - 23 aug/5 sep

www.stichtingpicos.nl