Here we are There we go FEEST

09-05-2009


NIMk 30 jaar FEEST zaterdag 9 mei van 21:00 – 03:00 uur

RedNoseDistrikt, Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand, feedbacksociety, A/V Blocks, TokTek vs MNK

Here we are – There we go

Toegang gratis
21:00 uur Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand
21:30 uur feedbacksociety, A/V Blocks
22:00 uur TokTek vs MNK
22:30 - 03:00 uur RedNoseDistrikt



Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand
Sonolevitation (2007)
tAls de zwaartekracht afneemt is dat nogal onhandig, vloeistoffen die niet in een afgesloten verpakking zitten vliegen dan in het rond. In een ruimteschip worden gassen, vloeistoffen en poeders op hun plek gehouden door ze akoestisch te laten zweven. Op aarde creëert ditzelfde proces de indruk van een plaatselijke afwezigheid van zwaartekracht. In Sonolevitation worden goudschilfers akoestisch opgetild en in verschillende richtingen bewogen. Elke minimale beweging of verandering van richting van een schilfer heeft extreme consequenties voor het geluid. Een kunstwerk binnen een dergelijk zwaartekracht-vacuüm (als in een ruimteschip) zorgt ervoor dat dingen zichtbaar en hoorbaar worden die niet voorzien waren. Met live stereoscopic video feed door Bas van Koolwijk en sound spatialization door TeZ
www.portablepalace.com/


 

feedbacksociety
A/V Blocks
De techniekfreaks van feedbacksociety laten menig licht- en geluidssignaal met elkaar botsen.
feedbacksociety is een collectief voor audiovisuele experimenten uit Den Haag, bestaande uit initiatiefnemer en kunstenaar Arno Scheper en theatermaker/geluidskunstenaar Renzo van Steenbergen. Het werk uit zich in verschillende vormen zoals; audiovisuele performances en installaties, kinetische geluidssculpturen, site-specifieke omgevingen en live cinema met de nadruk op het innerlijke karakter van de media, fysieke beweging en de menselijke interactie. feedbacksociety geeft met hun installatie A/V Blocks een visuele geluidsperformance.
A/V blocks is een kinetische geluid- en lichtsculptuur bestaande uit centraal geregelde licht- en geluidselementen. Deze elementen zijn gemaakt uit gerecyclede vloeistofcontainers van een kubieke meter, met in elke container een lichtbron en een geluidsbox. De lichten volgen het geluid als het zich verplaatst door de containers. A/V blocks is gerealiseerd door feedbacksociety in samenwerking met de afvalmaterialenarchitect Denis Oudendijk (refunc).
www.feedbacksociety.co



 

TokTek vs MNK
 
TokTek is de artiestennaam van de Bredaase muzikant en kunstenaar Tom Verbruggen. De belangrijkste aantrekkingskracht van het werk van TokTek is zijn vermogen tot improvisatie omdat hij zelf zijn eigen instrumenten bouwt en verbouwt (circuitbending). Synths, speelgoed en computers worden instrumenten met een geheel eigen geluid, en worden aangestuurd door middel van een joystick. Karl Klomp is als visueel kunstenaar en circuitbender geïnspireerd door glitches, kleine visuele foutjes in computerbeelden. Als VJ MNK creëert Klomp VJ-beelden die zijn opgebouwd uit met opzet gegenereerde glitches door zelfgebouwde videotools. TokTek en VJ MNK werken op het podium intensief samen waardoor beeld en geluid niet in overeenstemming zijn met elkaar, maar elkaar wederzijds stimuleren en inspireren.



DJ Collectief RedNoseDistrikt
 
RedNoseDistrikt, oftewel de Amsterdamse producers Aardvarck en Steven de Peven, laten op zaterdagavond hun veelzijdige stijl van draaien zien met hip hop, disco, dub, funk, jazz, pop, new wave en electronische geluiden. Deze dj's en hun vj staan garant voor een goed feest; tussen Carnaval en Kunst. RedNoseDistrikt rockt al 10 jaar harder dan de rest!



Locatie: Keizersgracht 264