Jan Fabre in de NIMk collectie

NIMk conserveert en distribueert vanaf de herfst van 2011 het audiovisueel beeldend werk van Jan Fabre. We zijn bijzonder trots op deze nieuwe samenwerking met een prominent kunstenaar.

Naar aanleiding hiervan toont het NIMk van 1 november tot 4 december 2011 een selectie van performances en video’s van Jan Fabre in haar mediatheek.


Jan Fabre: Money Performance (1979)
Jan Fabre: Ilad of the Bic-Art (1980)
Jan Fabre: De Schelde: Hé, wat een plezierige zottigheid! (1988)
Jan Fabre en Ilya Kabakov: Een Ontmoeting / Vstrecha (1997)
Jan Fabre en Marina Abramovic: Virgin/Warrior (2004)
Jan Fabre en Edward O. Wilson: Is the Brain the Most Sexy Part of the Body? (2007)




Al ruim 25 jaar neemt Jan Fabre (1958, Antwerpen) een toonaangevende positie in als grensverleggend beeldend kunstenaar, theatermaker en auteur. Hij is internationaal bekend om zijn vernieuwende en veelzijdige werk. Recente solotentoonstellingen zijn ‘Hortus/Corpus’ in het Kröller-Müller Museum te Otterlo, 'The years of the hour blue' in het Kunsthistorisches Museum van Wenen en ‘Pietas’ op de Biënnale van Venetië.

http://www.angelos.be

Sinds 1992 heeft het NIMk zich ontwikkeld als expertisecentrum voor de conservering van mediakunst. Hierbij worden conserverings- en opslagservices geboden voor kunstinstellingen en kunstenaars. De distributiecollectie van het NIMk is ontstaan in 1978 en is een levende, omvangrijke collectie video- en mediakunst, variërend van de eerste experimenten in videokunst tot recente producties van bekende (inter)nationale kunstenaars en opkomend talent.

Open: 
di t/m vr 1100 - 1700 uur
za en 1e zondag van de maand van 1300 - 1700 uur

Toegang gratis bij mediatheek- of tentoonstellingsbezoek.