Workshop Freeze

Van 27-01-2004 t/m 29-01-2004


Kunstkrakers Amsterdam

Ieder jaar, tijdens de Kunstkrakersweek, stellen maar liefst 33 Amsterdamse culturele instellingen hun deuren open voor jongeren. Dit jaar vond de Kunstkrakersweek plaats van 26 januari tot en met 1 februari. Het Nederlands Instituut voor Mediakunst bood voor deze gelegenheid de workshop ‘FREEZE’ aan, en een rondleiding door de expositie ‘My Story’.

‘Overal op aarde worden elke dag miljoenen verhalen verzonnen, verteld en soms ook verbeeld. De expositite ‘My Story, verhalen verbeeld’, laat zien hoe kunstenaars tegenwoordig verhalen vertellen. Interactieve kunst, geluidskunst en videokunst komen samen in deze fascinerende tentoonstelling. In een korte workshop kun je zelf ook nieuwe manieren zoeken om een verhaal te vertellen’



In de workshop werd er met groepjes van 8 gewerkt aan een serie foto’s. In iedere groep zat een cameraman, lichtman, acteurs, actrices en een regisseur. Door middel van tableaux vivants wordt een verhaal vormgegeven. Iedere groep kreeg dezelfde eerste zin, laatste zin, personages en objecten. Allemaal bevonden ze zich in een galerie waar een misdaad heeft plaatsgevonden… De workshop werd gegeven onder leiding van theatermaakster Nicola Unger.